Ύστερα από την χθεσινή ήρεμη μέρα στην Πάτρα, την Κυριακή, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής Ιτεών, εκεί όπου έπεφτε νεκρός ο 30χρονος Θανάσης Λαζανάς, απευθύνει κάλεσμα προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους λαθρομετανάστες. Η συζήτηση έχει οριστεί να γίνει στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Και συγκεκριμένα:

«Η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της περιοχής Ιτεών, με τη συνεργασία του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και του Δήμου Πατρέων, υπό την πίεση των τελευταίων γεγονότων στην περιοχή, καλεί όλους τους Πατρινούς, φορείς, συλλόγους και πολίτες, σε ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/5/2012 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και ώρα 11. π.μ».

Μάλιστα, καλούν τους κατοίκους της Πάτρας να βρεθούν εκεί για να συζητήσουν ώστε να αποφασίσουν τις κινήσεις που από εδώ και πέρα πρέπει να κάνουν:

«Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσετε προτάσεις για να διαμορφώσουμε θέσεις, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα λαθρομετανάστες.

Η Επιτροπή Αγώνα μετά τη χθεσινή συνέλευση και διαπιστώνοντας ότι ο αγώνας μας διαστρεβλώνεται- καπηλεύεται και γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης θέλουμε να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας και γενικότερα τους συμπατριώτες μας ότι ο αγώνας μας έχει στόχο την ανατροπή των αποφάσεων και των νόμων που άπτονται του μεταναστευτικού προβλήματος και που σαν αποτέλεσμα έχουν να μας βυθίζουν σε πένθος να μας εξαγριώνουν, να μας θλίβουν και να μας αγανακτούν.

Κάθε άλλη ερμηνεία, θεωρείται σκόπιμη και ύποπτη».