Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο έχουν μεταφερθεί οι πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στις αποβάθρες του σταθμού του ΗΣΑΠ Βικτώρια, λόγω της κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που ακολουθούν με τους πρόσφυγες να έχουν απλώσει τα βρεγμένα τους υπάρχοντα σε φράχτες και σκάλες για να στεγνώσουν. Στο μεταξύ, πολίτες πηγαίνουν από το πρωί της Τρίτης στον χώρο με ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες πρόκειται να μείνουν στο γήπεδο για δύο ημέρες, όπως τον ενημέρωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η μεταφορά τους στο Παλαιό Φάληρο από την πλατεία Βικτωρίας το βράδυ της Δευτέρας έγινε με αστικά λεωφορεία και χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Η νεροποντή της Δευτέρας ανάγκασε τους πρόσφυγες που διέμεναν τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Βικτωρίας να βρουν καταφύγιο στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Ανάμεσά τους και οικογένειες με παιδιά και βρέφη που προσπαθούσαν να προφυλαχτούν από τη βροχή. Ο συνωστισμός και ο υψηλός κίνδυνος να σημειωθεί κάποιο ατύχημα οδήγησε τη διοίκηση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου να αποφασίσει να σταματήσει τη διέλευση συρμών από το σταθμό στην πλατεία Βικτωρίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο newsbeast.gr…

taekvodo1

taekvodo2

taekvodo3

taekvodo4

taekvodo5

taekvodo6

taekvodo7

taekvodo8

taekvodo9

taekvodo10

taekvodo11

Δηλώσεις του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος