«Επέλεξα όπως πολλοί άλλοι συμφοιτητές μου να ακολουθήσουμε το όνειρο μας. Αυτό επέλεξα να κάνω. Δεν μπορείτε να μου αλλάξετε την επιλογή μου» εξομολογείται μια φοιτήτρια του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με επιστολή που απέστειλε στο στο newsbeast.gr με αφορμή το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο «Αθηνά».

Ακολουθεί η επιστολή της:

«Σχέδιο “Αθηνά”.

Όνομα: Μαρία

Ιδιότητα: Φοιτήτρια του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο

Το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση των ανώτατων ιδρυμάτων. Το διαβάζω. Μου φαίνεται παράλογο. Άδικο. Όλοι στρέφονται αρνητικά στην πολιτική ηγεσία. Ζώντας την δική μου ουτοπία θέλω να πιστεύω πως αυτοί που έκαναν αυτό το σχέδιο, το έκαναν για να επιφέρουν κάποιο καλό.

Στην δική μας περίπτωση όμως όχι.

Είμαι στο τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα εφαρμογών ξένων γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

Είναι το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο στο οποίο διδάσκονται οι εφαρμοσμένες ξένες γλώσσες, κατά τα πρότυπα ευρωπαϊκών τμημάτων.

Το σχέδιο Αθηνά προβλέπει την κατάργηση του γνωστικού αντικειμένου της σχολής μου.

Όχι εδώ έκαναν κάτι λάθος.

Επέλεξα όπως πολλοί άλλοι συμφοιτητές μου να ακολουθήσουμε το όνειρο μας σε αυτή την σχολή όσο μικρό ή μεγάλο φαντάζει σε μερικούς αυτό. Αυτή η επιλογή μου στηρίζεται οικονομικά από τους γονείς μου, στηρίζεται από τους καθηγητές μου, στηρίζεται από τον κόπο και την προσπάθεια μου αυτά τα 3 χρόνια, λαμβάνοντας πάντα όμως μια ευχαρίστηση.

Γιατί αυτό λαμβάνεις όταν κτίζεις το όνειρο σου μια ευχαρίστηση και ένα χαμόγελο, πως όλα θα πάνε καλά πως μπορείς να κάνεις όμορφα πράγματα τελικά σε αυτή την χώρα, πως αύριο θα βγεις στον επαγγελματικό στίβο με τα καλυτέρα εφόδια κάνοντας αυτό που σου αρέσει.

Αυτό επέλεξα λοιπόν να κάνω.

Δεν μπορείτε να μου αλλάξετε την επιλογή μου δεν μπορείτε να μετονομάσετε ένα τμήμα με γλωσσικά και μεταφραστικά μαθήματα σε ένα τμήμα διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων με καθαρά διοικητικά μαθήματα.
Όχι. Δεν επέλεξα αυτό.

Είναι απαίτηση.

Όχι παράλογη. Όχι αδικαιολόγητη.

Η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη είναι επιτακτική. Με προσμονή, ελπίδα και εκτίμηση».