Αναλυτικός οδηγός της αίτησης για τις στρατιωτικές σχολές

Εκδόθηκε από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:16
12/05/2015
Αναλυτικός οδηγός της αίτησης για τις στρατιωτικές σχολές
loading

Έναν αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της αίτησης των στρατιωτικών σχολών εξέδωσε η ΣΜΥ για ακόμη μια χρονιά ώστε να βοηθήσει τους χιλιάδες υποψηφίους. Η Σχολή τονίζει ότι οι οδηγίες αυτές αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την προκήρυξη, την οποία πρέπει οι υποψήφιοι να μελετήσουν πριν υποβάλουν τα δικαιολογητικά!

Στις γενικές οδηγίες κατευθύνσεις αναφέρονται τα ακόλουθα από τη ΣΜΥ:


Πριν υποβάλεις την αίτηση και τα δικαιολογητικά:

  • έλεγξε ξανά εάν είναι σωστά συμπληρωμένα, εάν λείπει κάτι και εάν τα φωτοαντίγραφα είναι ευκρινή
  • κράτησε ένα αντίγραφο της (θεωρημένης) αίτησης –υπεύθυνης δήλωσης, το οποίο θα πρέπει να έχεις μαζί σου κατά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.
  • Προγραμμάτισε σύντομα τις εργαστηριακές σου εξετάσεις, γιατί οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις (υγειονομικά – αθλητικά – ψυχομετρικά) θα ξεκινήσουν με τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων.


Άλλες σημαντικές πληροφορίες που αναφέρονται από τη ΣΜΥ είναι οι ακόλουθες:

Τις παραπάνω δικαιούμενες σχολές που δήλωσες και όπως θα τις δηλώσεις και στο δελτίο υγειονομικής εξέτασης έχεις δικαίωμα να τις δηλώσεις στο μηχανογραφικό σου με όποια σειρά θέλεις, ανεξάρτητα από τη σχολή πρώτης προτίμησης που έχεις δηλώσει στην παρούσα αίτηση - υπεύθυνη δήλωση.

  • Επίσης στο μηχανογραφικό μπορείς να αφαιρέσεις σχολές από αυτές που δήλωσες.
  • Δεν μπορείς όμως να δηλώσεις στο μηχανογραφικό περισσότερες, γιατί η σχολή εξέτασης δε θα σε προγραμματίσει γι αυτές και από το ΥΠΑΙΘ θα θεωρηθεί σαν να μην τις δήλωσες.
  • Συνεπώς αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα ποιες σχολές θέλεις, είναι καλύτερο να δηλώσεις τώρα περισσότερες σχολές και αν δεν τις θέλεις αργότερα, να μην τις βάλεις στο μηχανογραφικό σου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΣΜΥ

Καλόγηρος Βασίλειος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει