Σε αναζήτηση λύσης για 200 «μετέωρους» φοιτητές

Μπαλτάς: Αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχει μια αναστάτωση


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:35
19/04/2015
Σε αναζήτηση λύσης για 200 «μετέωρους» φοιτητές
2
loading

Σε αναζήτηση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στα περίπου 200 παιδιά των αρχιτεκτονικών σχολών που βρίσκονται μετέωρα μετά την απόφαση του ΣτΕ για το «πάγωμα» των μετεγγραφών βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, όπως τόνισε ο Αριστερίδης Μπαλτάς, μιλώντας την Κυριακή στο Mega.

«Το μόνο που εκκρεμεί είναι γύρω στα 200 παιδιά, σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ ακόμα και αν φύγανε από τη σχολή μπορεί να επιστρέψουν, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχει μια αναστάτωση, αυτό που ψάχνουμε τις τελευταίες μέρες είναι πως θα σώσουμε αυτά τα παιδιά, βρίσκοντας κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα προσωρινά για αυτά και υποσχόμενοι ότι στο νομοσχέδιο εν εξελίξει καταργούμε τελείως αυτό το σύστημα μεταγραφών και πηγαίνουμε στην προ Αρβανιτόπουλου εποχή όπου το μέγιστο ήταν 10% και ήταν εξαιρετικά αυστηρά τα κριτήρια και οικονομικά και υγείας», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Διευκρίνισε πως αφορά σχεδόν αποκλειστικά τα 200 περίπου παιδιά της Αρχιτεκτονικής Αθηνών και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα είναι ad-hoc. Έστρεψε παράλληλα τα πυρά του στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου που «εκτίναξε» το πρόβλημα των μετεγγραφών «σε απίστευτο βαθμό».

Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην καθολική δυνατότητα ψηφοφορίας των φοιτητών με την οποία όπως εκτίμησε αποθαρρύνεται η κομματοκρατία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar jasmine

    Προτεραιότητα σας ήταν να επαναφέρετε τους αιώνιους φοιτητές κι όχι αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν.

  2. avatar Γεωργιος Κυριακιδης

    Αγαπητέ κ υπουργε
    Σε μια χώρα που το βασικό της πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή πως θα βάλετε εισοδηματικά κριτήρια?και αν μπουν τα κριτήρια συδιαστετα και με τις καταθέσεις γιτι κάθε φορά που γίνονται οι μεταγραφές βάση εισοδήματος τρανταζονται τα πανεπιστήμια από τα γέλια και αυτοι που μένουν κουνανε τα κεφάλια τους.
    Ένας πολύτεκνος πατέρας με 3 παιδιά φοιτητές που φωνάζει εν τη ερημο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει