«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) και την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ). Η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση που τιτλοφορούνταν «Προφανώς από θέατρο πάμε καλά» και, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «οι δυνάμεις που ηγούνται του Δ.Σ., στις παραταξιακές τους ανακοινώσεις δηλώνουν υπέρμαχοι των διεκδικήσεων του κλάδου και αυτό αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ.

Μάλιστα η ΠΕΚ παρέθετε το σύνολο σχεδόν των ανακοινώσεων που έχει βγάλει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το 2015:

 • Επικαιροποιημένος κατάλογος θεάτρων, κινηματογράφων και εκδ. οίκων που δέχονται την κάρτα μέλους της ΟΛΜΕ.
 • Διαδικασία χορήγησης από τις ΕΛΜΕ των καρτών του ΟΑΣΑ – Τηλεφωνικός κατάλογος ΕΛΜΕ.
 • Τελικός κατάλογος θεάτρων, κινηματογράφων και εκδ. οίκων που δέχονται την κάρτα μέλους της ΟΛΜΕ.
 • Ημέρες πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας καθηγητών Απρίλης – Μάης 2015.

Προφανώς, από θέατρο πάμε καλά!

Η ΠΕΚ έκανε λόγο στην ανακοίνωσή της για επιχειρούμενη η φίμωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ως συλλογικού οργάνου που εκφράζει όλους τους εκπαιδευτικούς, μακριά από κομματικές και παραταξιακές περιχαρακώσεις ενώ υιοθετείται η πλήρης παραταξικοποίηση στη λειτουργία του Δ.Σ., ενός ιστορικού κλάδου, Όλα όμως τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης παραμένουν άλυτα.

Ενδεικτικά:

 • Η λιτότητα για τους εκπαιδευτικούς, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων π.χ. (ΔΕΗ, ένστολους), παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι μισθοί πείνας παραμένουν για όλους και οι νέοι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να αμείβονται με 629 ευρώ.
 • Οι εργασιακές μας σχέσεις δεν βελτιώνονται. Το ωράριο διδασκαλίας παραμένει στις 23 ώρες με επιπρόσθετες όλες τις εξωδιδακτικές ασχολίες.
 • Ο μισθός και ο βαθμός μας παραμένουν συνδεδεμένοι με την αξιολόγηση χωρίς να υπάρχει ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Επανατοποθέτηση στους βαθμούς μας σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας μας, δεν υπάρχει.
 • Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν καταργούνται. Ακόμα και τα φετινά κενά δεν καλύπτονται.
 • Οι ήδη ελάχιστοι διορισμοί που ήταν προγραμματισμένοι για τη νέα σχολική χρονιά περικόπτονται.
 • Οι δαπάνες για την Παιδεία συνεχίζουν να μειώνονται.
 • Η ΤΕΕ συνεχίζει να υποβαθμίζεται.
 • Οι 50 καταργημένες ειδικότητες δεν έχουν επανασυσταθεί με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που δίδασκαν σε αυτές να συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα.
 • Οι υποστηρικτικές δομές (Π.Δ.Σ., ενισχυτική διδασκαλία, βιβλιοθήκες) ουσιαστικά δεν υπάρχουν.
 • Η Ειδική Αγωγή είναι εγκαταλελειμμένη.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις με τη σειρά τους εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο « Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι…» και την οποία αναφέρονταν ότι καθώς οι εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ πλησιάζουν, κάποιοι φαίνεται ότι ανακαλύπτουν τον συνδικαλισμό…Δεν εξηγείται αλλιώς η όψιμη «ανυποχώρητη επαναστατικότητα» και η ανακάλυψη των τραγικών προβλημάτων που έχουν επιφέρει οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό από την ΠΕΚ, δηλ. τη μεταλλαγμένη ΠΑΣΚ.

Οι ΣΥΝΕΚ συνεχίζουν υπογραμμίζοντας ότι « η τραγική απουσία των εκπροσώπων της παράταξης αυτής από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και του λαού μας είναι καταγεγραμμένη στις συνειδήσεις και τη μνήμη όλων όσων μάτωσαν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, και ήρθαν αντιμέτωποι με τη βία και τον αυταρχισμό των φιλικών τους κυβερνήσεων.

Αλλά πάει πολύ, οι απόντες από τους αγώνες να γίνονται τιμητές μας.

Απόντες και από τη ζωή της ομοσπονδίας.

Τουρίστες μέσα στα γραφεία της ΟΛΜΕ, δεν γνωρίζουν καν τις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις της ΟΛΜΕ.

Ειρωνεύονται τη δράση της ομοσπονδίας, μιλούν για ανυπαρξία παρεμβάσεων και ανακοινώσεων και για θέατρο….

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ αρκεί να τους διαψεύσει.

Οι θεατρίνοι του κινήματος αποκαλύπτονται…».

Καλόγηρος Βασίλειος
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.