Τα 973 φτάνουν τα κενά που αριθμεί η πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη. Όσον αφορά την ειδική αγωγή ο αριθμός των κενών φθάνει τα 1.615. Με λίγα λόγια το άθροισμα των κενών αγγίζει τα 2.600, για την ακρίβεια είναι 2.588.

Σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με τον κ. Παληγιάννη μας αναφέρθηκε ότι από τα 973 κενά τα 197 αφορούν δασκάλους και νηπιαγωγούς. Αν κάνουμε την αφαίρεση προκύπτει ότι τα κενά των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων πλήρους και μειωμένου ωραρίου ανέρχονται σε 776. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την κατανομή των 776 κενών ανά ειδικότητα.

Στο ενημερωτικό του σημείωμα ο κ. Παληγιάννης τονίζει ότι η νέα πολιτική ηγεσία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των κενών με τη διασφάλιση νέων πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.

«Ταυτόχρονα, η νέα πολιτική ηγεσία, πιστεύω θα κατανοήσει πως η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών είναι μια προσωρινή λύση.Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με βάση το 60/40.Η ομηρία χιλιάδων νέων εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει» υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ.

Όσον αφορά τις διαθέσιμες πιστώσεις αυτές ανέρχονται σύμφωνα με τον κ. Κορδή στις 620, με τις 220 να αφορούν πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού και τις 400 πιστώσεις ΕΣΠΑ.

Από τα πιο πάνω στοιχεία γίνεται κατανοητό ότι οι πιστώσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών και είναι αναγκαίο να αναζητηθούν λύσεις γεγονός που το έχει επισημάνει και ο κ. Παληγιάννης.

Καλόγηρος Βασίλειος