Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας για το νέο σύστημα εισαγωγής καθώς σύμφωνα με το νόμο 4186 προβλέπεται ότι ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας, σε ένα μάθημα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ανά σχολή ή ανά τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της σχολής ή του τιμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτό έως στη 1 Μαρτίου εκάστου έτους. Και ισχύει, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών της πρώτης τάξης του σχολικού έτους στην οποία αυτή προτείνεται.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος σε τοποθέτησή του στη Βουλή αναφέρθηκε σε διάταξη με την οποία παρατείνεται η πρόταση αυτή μόνο για φέτος ως τις 15 Μαΐου.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο σκέφτεται, αφενός ότι η ανωτέρω παράταση πρέπει να συντμηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, παράδειγμα 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ώστε να το γνωρίζουν έγκαιρα οι μαθητές και αφετέρου να εκδίδεται άπαξ, και όχι κάθε έτος να ζητάμε τη βαρύτητα από τα Α.Ε.Ι. για τα μαθήματα αυτά.