«Έχει απολυθεί οριστικά. Δήλωσε συμμετοχή διαδικτυακά για να συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και τέθηκε εκτός προ 20 ημερών. Τον εντοπίσαμε και τον βγάλαμε έξω». Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη που έδωσε για την πρώτη εφαρμογή στα σχολεία, του προγράμματος Cyberkid που αφορά την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο και μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε παιδική πορνογραφία.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι έμεινε εμβρόντητος όταν του έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στον αριθμό των παιδεραστών υπάρχουν και εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι 8 ή 9 και τόνισε ότι δεν επιθυμεί τέτοιους ανθρώπους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι υπέγραψε 2 απολύσεις εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών αναφέροντας ότι πρόκειται για υποθέσεις που τελεσιδίκησαν. Όσον αφορά την καθυστέρηση απόδοσης πειθαρχικής ευθύνης σε τέτοιες περιπτώσεις ο κ. Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:

«Για την καθυστέρηση απόδοσης πειθαρχικής ευθύνης, εμείς με τον κ. Κικίλια θα κόψουμε τον Γόρδιο δεσμό. Αντί να γίνουμε υπάλληλοι αυτών των διαδικασιών και κάθε στρεψοδιακίας θα χτυπήσουμε στο κεφάλι και όποιος θέλει ας πάει στα δικαστήρια με τους δικηγόρους να υποβάλλει το αίτημά του. Θα κάνουμε μία πρόταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εποπτεύει τα θέματα της εφαρμογής του υπαλληλικού κώδικά, να μην καλύπτονται τέτοιες πράξεις πίσω από τον τίτλο «ανάξιε περί της υπηρεσίας» , αλλά να αποκτήσουν στον υπαλληλικό κώδικα την ακριβή ονομασία τους, όπως την έχει ο ποινικός κώδικας, έτσι ώστε να μην είναι δυσδιάκριτο αν πίσω από αυτόν τον τίτλο κρύβεται το αδίκημα μίας οικονομικής διαχείρισης ή μία καθυστέρηση προσέλευσης ή μία παιδοφιλική συμπεριφορά. Ο πρωθυπουργός, το είπε, το ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, το επαναλαμβάνω και εγώ , καμία ανοχή. Αν έχουν οποιεσδήποτε νομικές αιτιάσεις να πάνε στα δικαστήρια».