Μεγάλη είναι η αδικία που υφίστανται οι μαθητές των ΕΠΑΛ που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις καθώς δεν προβλέπονται γι αυτούς επαναληπτικές εξετάσεις όπως συμβαίνει με τους υποψηφίους των γενικών λυκείων. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος των ΕΠΑΛ απουσιάσει λόγω σοβαρού κωλύματος ή προβλήματος ασθένειας θα πρέπει να δώσει εξετάσεις την επόμενη σχολική χρονιά.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και ζητούσαν να μάθουν αν υπάρχει πρόθεση για άρση της αδικίας που υφίστανται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι για το τρέχον σχολικό έτος δεν μπορεί να δοθεί η δυνατότητα επαναληπτικών εξετάσεων στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ καθώς αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία άφησε όμως περιθώρια για εξέταση του θέματος καθώς μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι οι προτάσεις που αφορούν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο λαμβάνονται υπόψη από το Υπουργείο Παιδείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.