Προειδοποιεί τους καταληψίες η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές για την αποκατάσταση της νομιμότητας


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:50
14/01/2014
Προειδοποιεί τους καταληψίες η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου
3
loading

Καταδικάζει η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την κατάληψη αίθουσας διδασκαλίας του Πανεπιστημίου από ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο ΑΣΟΕΕ». Στο κείμενο της καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να παραδώσουν την αίθουσα στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Σε περίπτωση που συνεχίσουν την κατάληψη εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της καλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ακολουθεί το κείμενο της Συγκλήτου:

1. Θεωρεί δημοκρατικά αδιανόητο, εκπαιδευτικά καταστροφικό και κοινωνικά προκλητικό, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, πανεπιστημιακές αίθουσες διδασκαλίας να καταλαμβάνονται από ομάδες που αντιλαμβάνονται το δημόσιο πανεπιστήμιο ως χώρο αυθαίρετης και άνομης δράσης και παραβατικής συμπεριφοράς, παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του και την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου.

2. Το ΟΠΑ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει στους φοιτητές του την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και να διατηρήσει την υψηλή αναγνώρισή του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε αντίξοες συνθήκες, με χαμηλούς προϋπολογισμούς και με περιορισμένες υποδομές. Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του από ομάδα ή ομάδες που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καταλαμβάνουν αυθαίρετα χώρους και να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου είναι πράξη παράνομη, στρέφεται ενάντια στους φοιτητές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ, και παραβιάζει τον σκοπό ύπαρξης αυτών των υποδομών ως χώρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

3. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ καταδικάζει ομόφωνα και με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την παραπάνω παράνομη ενέργεια και καλεί τους καταληψίες άμεσα να αποχωρήσουν και να παραδώσουν την αίθουσα στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της καλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar JB

    ΑΠΕΡΓΊΑ ΠΕΊΝΑΣ ΑΠΌ ΤΣΙΡΙΖΑΊΟΥΣ.....

  2. avatar megaloagroths

    για στειλτε το αυτοδιαχειριζομενο κυλικειο απο τα χωραφια μια βολτα να δει πως βγαινει το ψωμι

  3. avatar laros

    Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει