Στο ΔΕΠ παρέπεμψε τον Πελεγρίνη ο Αρβανιτόπουλος

Στον πρόεδρο του ΣτΕ η πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:52
04/12/2013
Στο ΔΕΠ παρέπεμψε τον Πελεγρίνη ο Αρβανιτόπουλος
8
loading

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρέπεμψε στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη. Και αυτό ανεξάρτητα από το ότι ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την μη παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Αναλυτικότερα, η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν προκύπτει κανένας λόγος από πράξεις ή παραλείψεις του επίμαχου Πρύτανη που να δικαιολογεί την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ έκριναν ότι η Σύγκλητος δεν έχει αρμοδιότητα εκ του νόμου να αποφασίσει επί του αιτήματος του υπουργού Παιδείας.

Παρ΄ όλα αυτά, ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σωτήρη Ρίζο, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Ρίζος θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη, τότε θα γίνει η παραπομπή του οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του ΔΕΠ. Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία (άρθρο 65 Ν. 3900/2010), πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος, ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί από αντιπρόεδρο του ΣτΕ, εάν έχει κώλυμα.

Ακόμη, ο εισηγητής θα οριστεί από τον κ. Ρίζο και θα είναι ένας δικαστής από τον Άρειο Πάγο ή το Ελεγκτικό Συνέδριο. Από τον Άρειο Πάγο θα είναι ένας από τους αρεοπαγίτες Χριστόφορο Ευαγγέλου, Εμμανουήλ Κλαδογένη και Μαρία Λεοναδοπούλου, ενώ από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα είναι ένας από τους συμβούλους Δημήτρη Πέππα, Δέσποινα Καβαδία και Αργυρό Λεβέντη.

Σε περίπτωση που εισηγητής οριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε από τον Άρειο Πάγο θα συμμετέχει ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης και εάν εισηγητής οριστεί από τον Άρειο Πάγο, τότε από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα συμμετέχει ο αρχαιότερος από τους συμβούλους.

Τέλος, θα συμμετέχουν δύο Πρυτάνεις Πανεπιστημίων (εκτός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), οι οποίοι θα οριστούν από τον υπουργό Παιδείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ellinas

  Εμπαινε και καθαριζε Αρβανιτοπουλε, ειναι γεματη [...] η παιδεια!!!

 2. avatar thrilos

  ΟΥΣΣΣΣΤ ΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ.........

 3. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕΤΕ , ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ , ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ !!

 4. avatar flyer

  Θεατρίνος ειναι .. Του αρέσει το θέατρο να παει να πεζει θέατρο. Θα βρει δουλειά όμως. Κι εκεί στο Παρίσι που έπαιξε 50 ήσαν ολοι κι ολοι. Και το εισιτήριο για Παρίσι μετ´ επιστροφής απο τους φορολογουμένους πληρώθηκε.

 5. avatar Κυριάκος Ιωαννίδης

  Κάποτε σε αυτό τον τόπο πρέπει να σεβόμαστε τον εργοδότη μας το κράτος. Όλοι είμαστε ίση έναντι των νόμων. Το κράτος να μη υποχωρήσει πουθενά για να μάθουν μερικοί καβαλημένοι, ότι όταν χάσουν τη δοτή θέση τους είναι ένα τίποτε και μη πει αυτός ο κύριος ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του λαού. Αυτός δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του.

  1. avatar ΑΚΗΣ

   Κυριάκο, την λέξη καβαλημένοι αντικατάστησέ την με την λέξη καλοβολεμένοι....

 6. avatar ΑΚΗΣ

  Σωστή κίνηση. Τουλάχιστον την απόφαση αν πρέπει να υπάρξει αργία ή όχι για τον πρύτανη θα την πάρουν δικαστικοί και όχι εκπαιδευτικοί που είναι σίγουρο ότι θα τον αθώωναν παμψηφεί.

 7. avatar thrilos

  ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ [...] ΦΑΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει