Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές, άνοιξε και στα Χανιά η αυλαία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία της ΟΛΜΕ.

Καθηγητές, μαθητές, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς απ’ όπου μετά από σύντομες ομιλίες ξεκίνησε η πορεία. Νωρίτερα, εκπαιδευτικοί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννη Τσαμαντάκη, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 99%. Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 35 σχολικές μονάδες οι 30 δεν λειτούργησαν κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί των Χανίων έδωσαν νέο ραντεβού, στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς καθώς θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 7 το απόγευμα, όπου και θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.