Δέκα Έλληνες συγγραφείς σε δέκα νέα προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ

«Στο Εργαστήρι του Συγγραφέα – Λογοτεχνία και Κριτική» για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
15:53
13/03/2018
Δέκα Έλληνες συγγραφείς σε δέκα νέα προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ
1
loading

Γνωρίστε σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς - μελετήστε το έργο τους - γράψτε ένα κριτικό κείμενο για αυτό.

Πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες βασίζεται η νέα, καινοτόμος σειρά προγραμμάτων από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α.), προσεγγίζοντας τη λογοτεχνία από ποικίλες πλευρές. Στοχεύοντας στο ευρύτερο κοινό, αλλά και στους αφοσιωμένους λάτρεις της λογοτεχνίας, η φιλοδοξία των προγραμμάτων «Στο εργαστήρι του συγγραφέα - Λογοτεχνία και Κριτική» είναι να ανοίξουν έναν κόσμο φαντασίας και γνώσης.

Vasilikos_Vasilis_LoRes
Βασίλης Βασιλικός

Για πρώτη φορά, το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκεντρώνει σε μια σειρά προγραμμάτων επιλεγμένους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, οι οποίοι μιλούν εκ βαθέων για το έργο τους.

Dimitriou_Sotiris_LoRes
Σωτήρης Δημητρίου

Συμμετέχουν οι συγγραφείς:

Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός, Ρέα Γαλανάκη, Σωτήρης Δημητρίου, Μιχάλης Μοδινός, Δημήτρης Νόλλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Πανσέληνος, Έρση Σωτηροπούλου και Χρήστος Χρυσόπουλος.

Xrysopoulos_Xristos_LoRes
Χρήστος Χρυσόπουλος

Οι συγγραφείς, καθένας στο δικό του πρόγραμμα, ανοίγουν το εργαστήριό τους και οι συμμετέχοντες τους παρακολουθούν να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, να σχολιάζουν και να διαβάζουν τα κείμενά τους, να περιγράφουν τους ήρωες των βιβλίων τους, να μιλούν για την κριτική του έργου τους, να εξομολογούνται τα μελλοντικά τους σχέδια και να αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του τρόπου με τον οποίο γράφουν.

Valtinos_Thanasis_LoRes
Θανάσης Βαλτινός

Η μελέτη και η γραφή της λογοτεχνικής κριτικής αποτελούν σημαντικά θέματα κάθε προγράμματος, αλλά εξετάζονται σε ένα ευρύ πλαίσιο που ξεπερνά την απλή κατανόηση των κειμένων, στοχεύοντας στην ευρύτερη και βαθύτερη αντίληψη της ζωής και τελικά στην προσωπική ανάπτυξη της ευαισθησίας και της κριτικής σκέψης του ατόμου μέσα από την προσέγγιση της λογοτεχνίας.

Sotiropoulou_Ersi_LoRes
Έρση Σωτηροπούλου

Το κάθε πρόγραμμα αποσκοπεί στο να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τη δεξιότητα να συνθέτουν ένα πολύπλευρο και εύστοχο κριτικό κείμενο (βιβλιοπαρουσίαση, άρθρο, ομιλία κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα καλλιεργηθεί και θα οξυνθεί η αναγνωστική και η κριτική τους αντίληψη.

Galanaki_Rea_LoRes
Ρέα Γαλανάκη

Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Ε. Πετράκης. Ακαδημαϊκή υπεύθυνος της συγκεκριμένης κατεύθυνσης προγραμμάτων είναι η καθηγήτρια Έρη Σταυροπούλου και Επιμελητής παραγωγής ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος.

Panselinos_Alexis_LoRes
Αλέξης Πανσέληνος

Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Modinos_Mixalis_LoRes
Μιχάλης Μοδινός

10 νέα… καινοτόμα προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για όσους αγαπούν την ανάγνωση και τη λογοτεχνία κι επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος το έργο 10 σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων και Ελληνίδων συγγραφέων.

Panagiotopoulos_Nikos_LoRes
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αφήστε τη λογοτεχνία να σας οδηγήσει σε έναν κόσμο φαντασίας και γνώσης.

Nollas_Dimitris_LoRes
Δημήτρης Νόλλας

Δείτε περισσότερα:

Περισσότερες πληροφορίες, Αιτήσεις - Εγγραφές: elearn.elke.uoa.gr

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 21 Μαΐου -Έναρξη Μαθημάτων: 29 Μαΐου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κύκνια – Άξια Αγαθοδαίμονος

    τι εγινε το εκπα? ε? τι εγινε?
    μαζεψε ολους τους κατ επαγγελμα τεμπεληδες ΄΄λογοτεχνες και ποιητες΄΄ ???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει