To ΑRKKI, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχιτεκτονικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 13 ετών συνεχίζεται για 3η χρονιά τον Οκτώβριο, με καινούργια εργαστήρια στο Melina’s Kindergarten & στο Ιnternational School of Athens. Το πρόγραμμα ARKKI, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Φινλανδία, βασίζεται στο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό μοντέλο του School of Architecture for Children and Youth και έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν, να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Τα παιδιά εστιάζουν στην ενδυνάμωση της τρισδιάστατης αντίληψης, της μαθηματικής σκέψης και των δεξιοτήτων κατανόησης και επικοινωνίας με αφετηρία τη δημιουργία πρωτότυπων αρχιτεκτονικών κατασκευών. Παίζοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, τα παιδιά ξεκινούν έναν διαδραστικό διάλογο αυτογνωσίας. Με βάση τις εργασίες-κατασκευές τους τα παιδιά μαθαίνουν να συνδέουν τη φαντασία με την εμπειρία, τη θεωρία με την πράξη, και την έκφραση προσωπικής γνώμης με την ανταλλαγή απόψεων. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δυο διαφορετικές γλώσσες, στα ελληνικά και στα αγγλικά, σε ολιγομελή τμήματα, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της διαδικασίας και τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στα φινλανδικά πρότυπα.

Για τις ηλικίες 4 & 5 ετών

Tα εργαστήρια γίνονται στο Melina’s Kindergarten, με επιλογή συναντήσεων κάθε Τετάρτη από τις 15:30 έως τις 16:30 και Σάββατο από τις 11:00 έως τις 12:30. Στο Melina’s Kindergarten τα τμήματα που λειτουργούν είναι αγγλόφωνα. Melina’s Kindergarten: Λ.Κηφισίας 335 & Σπάρτης 6, Κηφισιά.

Για τις ηλικίες 6 έως 13 ετών

Tα εργαστήρια γίνονται στο ISA, με επιλογή συναντήσεων κάθε Παρασκευή από τις 16:15 έως τις 17:45 (αγγλόφωνο τμήμα) ή κάθε Σάββατο από τις 12:30 έως τις 14:00 (ελληνόφωνο τμήμα).

Για προκράτηση θέσεων

Σίσσυ Γιολδάση, τηλ: 210 62 33 888 & e-mail: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες

Γεωργία Φούντα, τηλ: 210 52 30 130, www.arkki.gr