Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (18/8) στην περιοχή Τσιλιβί-Ακρωτήρι της Ζακύνθου, ενώ η πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ermisnews.gr, η φωτιά που έκαιγε κοντά σε σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να ζητηθεί εκκένωση της περιοχής με μήνυμα από το 112, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο. Άλλωστε, η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με ισχυρή δύναμη.

Στο σημείο επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ νωρίτερα επιχείρησαν δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Επίσης, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Νωρίτερα ζητήθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εκκένωση της περιοχής καθώς απειλούνταν σπίτια και εστάλη και μήνυμα από το 112. Στο προειδοποιητικό μήνυμα, ζητήθηκε οι κάτοικοι της περιοχής Τσιλιβί – Μπόχαλη καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μάλιστα, σε άμεση βρίσκονταν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Τσιλιβί, για να παράσχουν συνδρομή, εφόσον χρειαζόταν.