Δύο είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη ΒΑ Κέρκυρα αυτή τη στιγμή, όπου δίνουν μάχη οι πυροσβέστες. Το πρώτο κατευθύνεται από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στον οικισμό Ημερολία.

Ωστόσο δεν σταματούν οι προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων, να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες στις περιοχές και στους οικισμούς από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι αυτήν την ώρα καταφθάνουν εθελοντές με βυτία και υδροφόρες από όλες τις περιοχές του νησιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κατοίκων για βοήθεια, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή και των εναέριων μέσων.

Σχετικά με την Κέρκυρα, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, καθώς και Απράος, Καλαμάκι και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.

Κέρκυρα: Εκκενώσεις και πύρινα μέτωπα σε Περίθεια – Λαυκί

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει να καίγεται η Κέρκυρα, με τις φλόγες να κυκλώνουν οικισμούς, να «γλύφουν» αυλές σπιτιών, ενώ οι εκκενώσεις στο χωριό Λούτσες ξεκίνησαν πριν καν σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Οι πύρινες «γλώσσες» έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να προωθήσει τους πολίτες σε δύο ξενοδοχεία και μία αίθουσα στο Δημαρχείο.

Στο δεύτερο μέτωπο στα δυτικά του όρους Παντοκράτορας οι φλόγες πλησίασαν το χωριό Λαύκι, ενώ οι κάτοικοι ανήσυχοι έβλεπαν τον αέρα να δυναμώνει. Λίγη ώρα αργότερα νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Καλαμάκι και Απραός για εκκένωση προς το νέο λιμάνι Κασσιόπης. Την ίδια ώρα, στο σχολείο της Κασσιόπης ελικόπτερο κάνει συνεχείς ρίψεις καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντών. Αποκαρδιωτική η εικόνα και στην παραλία Απραός. Αφού οι φλόγες κατέκαψαν μια έκταση χιλιομέτρων και η φωτιά έσβησε μόνο όταν έφτασε στη θάλασσα.