Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές ενός Βρετανού τουρίστα που βρίσκονταν στη Ρόδο όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, τονίζοντας ότι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν σαν να είναι βγαλμένες «από την κόλαση του Δάντη».

Ο Duncan Kemp μίλησε στο Sky News και είπε ότι βρίσκονταν στην παραλία της Ιξιάς και σώθηκε, επειδή ελικόπτερο της Πυροσβεστικής κατάφερε να συγκρατήσει το πύρινο μέτωπο, μέχρι να απομακρυνθούν οι τουρίστες.

«Ήταν σκηνές βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη. Ο ουρανός σκοτείνιασε, ο ήλιος χάθηκε και έγινε κόκκινος. Ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι φλόγες πήδηξαν στην άλλη πλευρά του δρόμου κι άρχισαν να αποτεφρώνουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους μπροστά από τη ρεσεψιόν», πρόσθεσε στη συγκλονιστική περιγραφή του.

Έπειτα, είπε πως «εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, με πανικόβλητους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν και οι γονείς τους το ίδιο».

Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης των τουριστών στη Ρόδο, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με κλειστά γυμναστήρια, σχολεία και ξενοδοχεία να υποδέχονται χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες.