Ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Βάλτος στην Πάργα, όταν σκάφος χτύπησε 13χρονη που επέβαινε σε κωπηλατική σανίδα SUP.

Σύμφωνα με το λιμενικό, σκάφος με χειριστή έναν 58χρονο χτύπησε τη σανίδα της ανήλικης και την τραυμάτισε σοβαρά. Άμεσα ο άντρας περισυνέλεξε και μετέφερε την 13χρονη Ολλανδή με το σκάφος στο λιμάνι της Πάργας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό.

Στη συνέχεια η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr. Η Ολλανδή μαζί με την οικογένειά της βρισκόταν στην Πάργα για διακοπές.

Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του κεντρικού λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας άνδρες του οποίου συνέλαβαν 58χρονο για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Πολύωρο χειρουργείο

Στο μεταξύ, η 13χρονη πλέον νοσηλεύεται στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», αφού υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της από την σύγκρουση με το σκάφος, ανέφερε το epiruspost.gr. Τα πιο σοβαρά εξ αυτών εντοπίζονται στην λεκάνη της ανήλικης, η κατάσταση της οποίας χαρακτηρίζεται σταθερή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.