Για τις εφιαλτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στην Ιεράπετρα με τζετ σκι, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, γιατρός στο επάγγελμα, που έσπευσε από τους πρώτους να βοηθήσουν. Στο τζετ σκι επέβαινε ένα 10χρονο αγόρι από τη Γερμανία και ένας 32χρονος και βγήκε με ταχύτητα από το νερό και προσέκρουσε με δύναμη σε μια παράγκα που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση ενοικίασης του ταχυπλόου στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Όπως είπε στον ALPHA o γιατρός Ηρακλής Κορέας ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές, «καθόμασταν στην αυλή όταν παρατηρήσαμε ένα τζετ σκι που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα και να πηγαίνει με τελική ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν σταματούσε, περιμέναμε μια μανούβρα. Τελικά το τζετ σκι χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος πρόσκρουσης».

Ιδιαιτέρως κρίσιμη και σοβαρή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας 10χρονου αγοριού. Τρέχοντας στο σημείο της πρόσκρουσης ο γιατρός που εργάζεται στη Γερμανία είπε ότι «το παιδί καθόταν μπροστά. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω στο τζετ σκι και ο ενήλικας δεξιά κάτω από το τζετ σκι. Και οι δύο ήταν αιμόφυρτοι από το κεφάλι. Καλέσαμε άμεσα το 166 και ξεκινήσαμε διαδικασία διασφάλισης των τραυμάτων».