Την Τετάρτη αναμένεται να σπάσει για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, το φράγμα των 40 βαθμών θερμοκρασίας στους κάμπους, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ο καύσωνας θα είναι καθημερινό φαινόμενο της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ από τις 22 Ιουλίου και έπειτα δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Η Τρίτη θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές στα ορεινά κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές εξασθενημένοι, με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες πεδινές ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 22 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει επίσης ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο άνεμος θα πνέει βόρειος στα 3 με 4 μποφόρ κρατώντας την υγρασία χαμηλά, από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσει σε θαλάσσια αύρα με μικρότερη ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Από την Παρασκευή και αργότερα θα επικρατήσει ένα ελαφρύ βόρειο ξηρό ρεύμα το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξήσει τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: