Έμπειροι φωτορεπόρτερ καθημερινά, από την μία άκρη του κόσμου ως την άλλη, ανεβάζουν συγκλονιστικές φωτογραφίες που «κόβουν την ανάσα». Είτε πρόκειται για «κλικ» που δείχνουν κάποια πανέμορφα τοπία που μας ταξιδεύουν, είτε για τραγικές ειδήσεις, οι φωτογράφοι είναι πάντα εκεί…

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Λουτρό αίματος στη Σερβία

Η νέα επίθεση ενόπλου, την Παρασκευή (05/05) προκαλεί οργή και αγανάκτηση στην σέρβικη κοινωνία, που παραμένει συγκλονισμένη από το μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι ενώ η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος.

Μέσα σε μόλις δύο 24ωρα μετά την επίθεση σε σχολείο, όπου ένας 14χρονος μαθητής σκότωσε 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ένας 21χρονος άρχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από ένα κινούμενο αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω του 10 νεκρούς.

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και αυτόπτες μάρτυρες, που ακολούθησαν το θάνατο του παλαιστίνιου απεργού πείνας, Χαντέρ Αντνάν, σε ισραηλινή φυλακή. Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή (7/4) σε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, με τριάντα και πλέον ρουκέτες από το έδαφος του Λιβάνου που αποδόθηκε σε μέλη παλαιστινιακών παρατάξεων που έχουν προσφύγει στη χώρα.

Ρίγος για την εικόνα «Άξιον Εστί»

Ουρές και σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών για την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» κάλυψε με το άγιο φως την Πρωτεύουσα. Η εικόνα φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους και εξέρχεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Συνολικά, έχει εξέλθει από τον Άθωνα επτά φορές για το προσκύνημα των πιστών. Πλήθος κόσμου καθημερινά προσκυνά την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών έως και τις 15 Μαΐου.

Φρενίτιδα στη Βρετανία με τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Έφτασε η ώρα για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, καθώς σήμερα Σάββατο, στις 12:20 αναμένεται η λαμπρή τελετή. Θαυμαστές και λάτρεις της βασιλικής οικογένειας έχουν «αδειάσει» την αγορά, από σουβενίρ και αναμνηστικά με την εικόνα του νέου μονάρχη της Βρετανίας. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτή που έχουν… κατασκηνώσει έξω από το Παλάτι. Θα ακολουθηθεί τελετουργικό αιώνων, που αντίστοιχο έχει να γίνει 60 και πλέον χρόνια.

Έκοψαν την ανάσα οι Έλληνες κομάντο

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΩΡΙΩΝ 23»

Ολοκληρώθηκε μεγάλη επιτυχία η Διεθνής Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) με την ονομασία «ΩΡΙΩΝ 23». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή της Αττικοβοιωτίας και η κάμερα του Newsbeast κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες των Ελλήνων κομάντο.

Η… εργατική Πρωτομαγιά

Τα πορτρέτα σπουδαίων κομμουνιστών των Karl Marx, Friedrich Engels, Vladimir Lenin και Rohana Wijeweera, μεταφέρονται σε οχήματα κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που διοργανώθηκε από το People’s Liberation Front, ένα μαρξιστικό πολιτικό κόμμα, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

Ο πόλεμος των… Drones

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τη Μόσχα να κατηγορεί το Κίεβο για «επίθεση με drones» σε μία «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν». Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στην επίθεση κατά της κατοικίας του Πούτιν στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου χρησιμοποιήθηκαν δύο drones τα οποία εξουδετερώθηκαν από τα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα.

Στα… κόκκινα η Νάπολι

Χιλιάδες φίλοι της Νάπολι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και έκαναν τη νύχτα… μέρα, με πυροτεχνήματα. Από την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα και μετά, η Νάπολι δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, μέχρι και την Τετάρτη (04/05) . Με νέο «ήρωα» τον Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος πέτυχε και το ιστορικό γκολ κόντρα στην Ουντινέζε, οι Ναπολιτάνοι είναι ξανά πρωταθλητές… μετά από 33 χρόνια!