Την ώρα που η Σερβία ήδη πενθεί, ένα νέο μακελειό συγκλονίζει τη χώρα. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς, νότια του Βελιγραδίου, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η αστυνομία έστησε οδοφράγματα, έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λιγότερο από 48 ώρες μετά την ημέρα που ένα 14χρονο αγόρι σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε επτά σε σχολείο στο Βελιγράδι, προτού παραδοθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας χαρακτήρισε τους τελευταίους πυροβολισμούς ως «τρομοκρατική ενέργεια», μετέδωσε η σερβική ειδησεογραφική πύλη Telegraf, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από έναν νυχτερινό καυγά στην αυλή ενός σχολείου κοντά στο Mladenovac, 42 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, ο ύποπτος επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTS ανέφερε ότι ένας αστυνομικός και η αδελφή του είναι μεταξύ των νεκρών.

Περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένης της επίλεκτης Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (SAJ) , εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, που ονομάστηκε Επιχείρηση Στρόβιλος, για τον 21χρονο ύποπτο, τον U.B., μετέδωσε το RTS. Άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως το Anadolu, αναφέρουν πως πρόκειται για τον Uros Blazic. Το τελευταίο δημοσίευμα σημειώνει ακόμη πως είναι γιος στρατιωτικού.

Πριν από την αυγή, έξω από το χωριό Ντύμπονα κοντά στο Mladenovac, μάρτυρας που μίλησε στο Reuters είπε ότι είδε βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να εγκαθιστούν σημείο ελέγχου και να ερευνούν την κυκλοφορία.

«Είναι σκοτάδι εδώ, τον ψάχνουμε σε αυτή την περιοχή, παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις, ένα τουφέκι αποτελεί σοβαρή απειλή», δήλωσε τηλεφωνικά ένας αστυνομικός που συμμετέχει στο ανθρωποκυνηγητό.

Ένα ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλοί αστυνομικοί αναζητούσαν επίσης τον ύποπτο ανάμεσα στους λόφους και τα δάση γύρω από την Ντούμπονα.