Η Πρωτομαγιά θα είναι βροχερή καθώς η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα δείχνει πως ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Δεν θα λείψουν και τα ισχυρά φαινόμενα, καθώς σε κάποιες περιοχές περιμένουμε καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, την Πρωτομαγιά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει κατά τόπους στα δυτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτομαγιά καιρός Αθήνα

Στην Αττική την Πρωτομαγιά 2023 προβλέπονται από την ΕΜΥ, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτομαγιά καιρός Θεσσαλονίκη

Την Πρωτομαγιά 1/5/2023 στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.