Μετά τη σύγκρουση του Intercity και της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, υπήρξαν διάφορες θεωρίες στα social media για το περιεχόμενο των βαγονιών του εμπορευματικού τρένου, με την απάντηση να δίνεται μέσα από έγγραφο της Hellenic Train.

Για το φορτίο του συγκεκριμένου τρένου διάσημοι και μη είχαν επιδοθεί σε μία διασπορά θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το περιεχόμενο του φορτίου. Σε αυτές τις θεωρίες γράφτηκα τα… πάντα σχετικά με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το μοιραίο Intercity το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ερμηνεύουν την μεγάλη έκρηξη που δημιουργήθηκε όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, με το «ύποπτο φορτίο» της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Τελικά, το φορτίο των 13 βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας περιείχε τρόφιμα, μπύρες και λαμαρίνες.

Αυτό προκύπτει το έγγραφο που δημοσίευσε pineiosnews.gr και πρόκειται για την επιστολή της Hellenic Train προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει: «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού έγγραφού σας, με το οποίο μας διαβιβάστηκε η ‘Ερώτηση 2506/03.03.2023′, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Κυριάκο Βελόπουλο, με θέμα Ανάγκη να διευκρινιστεί το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που εμπλέκεται στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη της 28.02.2023’, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63501 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της (επισυνάπτεται το φύλλο σύνθεσης) συνολικά δεκατρία (13) βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία (3) βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως δέκα (10) βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής:

Α/Α Προϊόν

  • 4ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 5ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 6ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 7ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • 8ο ΜΠΥΡΕΣ
  • 9ο ΜΠΥΡΕΣ
  • 10ο BAΓONI ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ
  • 11ο BAΓONI ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ
  • 12ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ
  • 13ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ»