Ένας 43χρονος μαραγκός από το Άγιο Όρος ήταν επιβάτης του μοιραίου Intercity και μετά από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έκατσε στο σημείο της τραγωδίας να βοηθήσει και να απεγκλωβίσει όσα περισσότερα άτομα μπορούσε.

Ο κύριος Γιώργος μίλησε στην εκπομπή «Live News» και δήλωσε πως «νιώθω πως με έστειλε ο Θεός εκεί. Κρατούσα ένα κομποσκοίνι, έλεγα από μέσα μου προσευχές και βρήκα τη δύναμη να σώσω όσους περισσότερους μπορούσα. Ήμουν στο σημείο μέχρι που άρχισαν να φεύγουν σάκοι με σορούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον νεαρό Άγγελο Τσαμουριά, πήγαν στα βαγόνια και ξεκίνησαν να απεγκλωβίζουν κόσμο, ενώ δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί. «Του λέω: «Μικρέ, Άγγελε, σήκω φύγε όπως είσαι, ο πιο μικρός της παρέας είσαι». Νόμιζα ότι έχει βγει έξω από τις γραμμές του το τρένο γιατί έγινε ένα απότομο τράβηγμα προς τα αριστερά, ούτε έκρηξη είδα. Δεν ξέραμε τι έχει συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος σημείωσε πως.«υπήρχαν κι άλλοι οι οποίοι ψάχνανε εκείνη την ώρα, ένας από αυτούς είναι ο κύριος Γιώργος, ο οποίος ήταν πραγματικά σαν Άγιος εμένα μου εμφανίστηκε εκείνη τη βραδιά, δεν μπορώ να το εξηγήσω».