Αν το Ελληνικό Καλοκαίρι ήταν ήχος …θα ήταν ο ήχος του τσουγκρίσματος των ποτηριών που ακούγεται από τα παρεΐστικα τραπέζια ενώ απολαμβάνουν στιγμές χαράς, ανεμελιάς και απόλαυσης.

«Στην υγεία μας!», μία φράση τόσο συνηθισμένη και ταυτόχρονα τόσο σημαντική. Ύμνος στην υγεία της ψυχής μας που πηγάζει κατά κύριο λόγο από την καλοπέραση. 

Ηλιόλουστες καλοκαιρινές ημέρες, γραφικά παραδοσιακά ταβερνάκια ή δροσερά μπαλκόνια, παρέες με αγαπημένα πρόσωπα που μοιράζονται τα νέα τους, τα γέλια τους και το καθιερωμένο ουζάκι με τους απαραίτητους μεζέδες στο τραπέζι.

Και αν μέχρι τώρα όλα αυτά αποτελούσαν μία όμορφή ανάμνηση, τα πράγματα σιγά σιγά αλλάζουν, αφού ο καιρός γίνεται καλύτερος, οι μέρες μεγαλώνουν και το φως του ήλιου γίνεται δυνατότερο…

Ως αποτέλεσμα, τα πρώτα παρεάκια έχουν αρχίσει να κατακλύζουν ταβερνάκια ή να συγκεντρώνονται σε αυλές και μπαλκόνια. Ο ήχος από τα γέλια, τις φωνές και τα τσουγκρίσματα είναι μεταδοτικός και θυμίζουν σε όλους ότι το καλοκαίρι, και ως συνάρτησή πιο ανέμελες στιγμές, είναι προ των πυλών!

Συνοδοιπόρος μας σε αυτή τη γλυκεία αναμονή δεν είναι κανένας άλλος από το αγαπημένο σε όλους μας ούζο Πλωμαρίου.

Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεΐστικο, με την πρώτη γουλιά το Ούζο Πλωμαρίου φέρνει στο νου παλιές καλές αναμνήσεις, ενώ παράλληλα απογειώνει την κάθε ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα, ανανεώνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο των αναμνήσεων μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ταυτίσει το όνομά του με τον ήλιο, αφού όταν έχει Ήλιο…… έχει Πλωμάρι!

Ετοιμαστείτε λοιπόν σιγά σιγά για το καλοκαίρι, γεμίστε τα ποτήρια, τσουγκρίστε τα και απολαύστε τα αρώματα και τη γεύση του αγαπημένου αποστάγματος, κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε νοητά σε ανέμελες και ξέγνοιαστες στιγμές.