Ο Δημήτρης Σέπκας, σύζυγος της 36χρονης στρατιωτικού, Ελένης Δουρμίκα, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε πως ο χαμός των ανθρώπων ήταν «δολοφονία από αμέλεια».

Ο άνδρας από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να αναζητά την 36χρονη σύζυγό του στα επείγοντα. «Ήταν η τελευταία μου ελπίδα να αναγνωρίσω τη σύζυγό μου και μετά ήμουν ο πρώτος που κλήθηκα στο νεκροτομείο», τόνισε στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού Mega με παρουσιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο που προβλήθηκε την Τετάρτη (8/3).

«Δεν παίρνεις έναν και τον “βαφτίζεις” σταθμάρχη σε μια νύχτα και αφήνεις ορφανά δύο μωρά να μπουσουλάνε και να ψάχνουν στο κρεβάτι τη μαμά τους», πρόσθεσε.

Η 36χρονη Έλενα Δουρμίκα είναι ένα από τα 57 θύματα της εθνικής τραγωδίας. «Δεν “έφυγαν”. Δολοφονήθηκαν από αμέλεια», αναφέρει ο σύζυγος της. Είχαν δώσει ραντεβού στο σταθμό στις 23:20 τη νύχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Ένα λεπτό μετά το μοιραίο Intercity συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία. «Έλα 23 και 20 στο Πλατύ να με πάρεις», του είχε πει.

Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνομιλία. Μάταια περίμενε στον σταθμό να φανεί το τρένο που έφερνε τη σύζυγό του. Στις 23.21 θα συντελεστεί το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

«Ακούω έναν γονιό στη ράμπα να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει “πού είστε”. Είστε καλά; Έχει φως; Σκοτάδι;». Έντρομος ο γονιός θα εισβάλλει στο δωμάτιο του σταθμάρχη και θα ρωτήσει τι συμβαίνει, για να λάβει μια απάντηση που χαρακτηρίζει την Ελλάδα του σήμερα.

«Λέει ο σταθμάρχης “εγώ δεν γνωρίζω τίποτα”. Εγώ επικοινωνώ μόνο με τη Θεσσαλονίκη». «Παίρνω την Hellenic και λέει λειτουργεί από τις 08.00 μέχρι 20.00 το βράδυ. Χτυπάει κι άλλο τηλέφωνο ενός κυρίου και λέει “ξάδελφε είσαι καλά; Έρχομαι”. Και εγώ να έχω μείνει κόκκαλο και να παίρνω τη γυναίκα μου και να μην απαντά».

Η 36χρονη από επέστρεφε στη Βέροια από την Αθήνα που βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους. Με λαχτάρα περίμενε να πάρει στην αγκαλιά της τους δύο γιους και τον σύζυγό της αλλά δεν έφτασε ποτέ. «Δε θα αντέξω να μιλήσω για τη γυναίκα μου… Με συγχωρείτε…», είπε.

Η Έλενα Δουρμίκα ήταν στρατιωτικός, μητέρα δύο παιδιών. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία της τη Δευτέρα για να πουν το τελευταίο «αντίο». Στρατιωτικό άγημα παρευρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στο άξιο στέλεχος του Στρατού.