Ο πατέρας του Σπύρου Βούλγαρη, του μηχανοδηγού του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη, βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή Συνδέσεις, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, όπου μίλησε για την στιγμή που έμαθε για τον τραγικό θάνατο του γιού του. Ο γιός του ήταν ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το μοιραίο Intercity, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν επιβάτης, όπως λανθασμένα είχε αναφερθεί έως τώρα.

Όπως αναφέρει ο πατέρας, Παναγιώτης Βούλγαρης, ο γιός του, μετά το ρεπό του, είχε πάει με την οικογένειά του στο Λιανοκλάδι για να περάσει εκεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ήθελε να πάει στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί πριν ξεκινήσει τη βάρδιά του στο μοιραίο τρένο. «Ήμασταν όλοι στο Λιανοκλάδι για το τριήμερο γιατί ο γιος μου είχε ρεπό. Την Τρίτη το πρωί, μετά την Καθάρα Δευτέρα, μου λέει ‘’θα με κατεβάσεις στο σταθμό γιατί 11 περνάει το τρένο για Θεσσαλονίκη, να πάω να ξεκουραστώ’’ γιατί Τρίτη βράδυ στις 9 ήταν το δρομολόγιό του», ανέφερε ο πατέρας.

Λίγο πριν ξεκινήσει τη δουλειά του, ο άτυχος Σπύρος Βούλγαρης συνομίλησε με τον πατέρα του, ο οποίος του είπε «καλό ταξίδι γιέ μου και αν μπορείς, ενδιάμεσα, στείλε μου ένα μήνυμα στο κινητό».

Ο πατέρας, Παναγιώτης Βούλγαρης, ανέφερε πως «εμείς με τη σύζυγό ήμασταν στην Αθήνα στο σπίτι, χαζεύαμε στην τηλεόραση και κάπου στη 1 τα ξημερώματα ακούω από την κρεβατοκάμαρα “Παναγία μου, το παιδί μου“. Έτρεξα και ρώτησα τη σύζυγο “τι έγινε;” και μου είπε ότι έγινε η σύγκρουση. Τότε πήρα αμέσως στο κινητό του γιου μου και αφού άκουσα ότι το τηλέφωνο ήταν νεκρό, κατάλαβα ότι ο γιος μου, πλέον, δεν υπήρχε στη ζωή και δεν ήξερα τι θα μείνει από αυτόν» κατέληξε ο συντετριμμένος πατέρας.

Ο πατέρας ανέφερε, επίσης, και στο λάθος του σταθμάρχη, υποστηρίζοντας πως «γύρισε, δε γύρισε το κλειδί, ακούστηκαν διάφορα. Δεν έχεις, όμως, μπροστά σου το πάνελ που βλέπεις; Φαίνονταν τα τρένα που κινούνταν. Μάλλον έφυγε από εκεί, και έγινε αυτό που έγινε». «Δεν καταδικάζω κανέναν, τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη αυτά» κατέληξε.