Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων.

Έτσι λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011 και όχι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2010, που αρχικά είχε οριστεί. Ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης, είναι το γεγονός ότι καθημερινά πλέον υποβάλλονται 10.000 αιτήσεις.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι καταναλωτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εφόσον ενταχθούν στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, θα απολαμβάνουν έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλουν αίτηση χρειάζεται μόνο να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος δεν απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου, ενώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 & 210 9298000.