Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου αναμένονται σήμερα, καθώς και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα. Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Άνεμοι έως 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, τοπικές βροχές αναμένονται στην Εύβοια, στις Σποράδες, και στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 5, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο από -5 έως 12, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -4 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -7 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 8 βαθμούς, στην Κρήτη από 1 έως 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 7 έως 13, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές/βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις εώς 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς.