Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αναφέρθηκε στον παπά Δημήτρη από τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η απομάκρυνση από τον ναό που κατηγορείται πως διαπράττει ψευδοθαύματα, έχει «αναστατώσει τους πιστούς», με αποτέλεσμα να χρειάζεται να παραμείνει εκεί και να μην πάει αλλού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, που έστειλε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

«Μακαριώτατε, Επιτρέψατέ μοι να Σας οχλήσω, προκειμένου να Σας υποβάλω μίαν θερμοτάτην θερμοτάτην προσωπικήν παράκλησιν:

Μεγάλον σκανδαλισμόν εις τας συνειδήσεις των πιστών τως Εκκλησίας τέκνων έχει προκαλέσει ἡ είδησις, ότι εκ μέρους Υμών εδόθη εντολὴ εις τον Αιδεσιμώτατον π. Δημήτριον Λουπασάκην, Εφημέριον του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, όπως εντός πέντε (5) ημερών απομακρυνθή από τον Λυκαβηττόν, εγκατασταθή δε εφ’ εξής κάπου εις την Βάρην της Αττικής.

Ένα πλήθος πιστών τηλεφωνικώς έχει εκφράσει προς την ημετέραν Ελαχιστότητα την αγανάκτησιν της ψυχής των δια την απόφασιν ταύτην, η οποία, κατά την άποψήν των, δεν πλήττει τον διωκόμενον Εφημέριον, αλλὰ τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινώς εις τον Λυκαβηττόν, προκειμένου να λατρεύσουν τον Κύριον, να εύρουν παρηγορίαν, να αυξήσουν την προς τον αληθινόν Θεόν πίστιν των και, τέλος, πολλοί, πάσχοντες από σωματικήν τινά ἀσθένειαν, να εύρουν την πολυπόθητον θεραπείαν των!

Είχον την ευκαιρίαν μέχρι σήμερον να μεταβώ εις τους Αγίους Ισιδώρους τρις ως προσκυνητής, οπότε εθαύμασα όχι μόνον την σεμνότητα, την ευσέβειαν και την ταπείνωσιν του εκλεκτού αυτού Εφημερίου, αλλὰ και τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών χριστιανών-προσκυνητών!

Όθεν, μεταφέρων προς Υμάς την θερμοτάτην ικεσίαν ενός πλήθους ευσεβών τέκνων της Μητρός Εκκλησίας, εις την οποίαν προσθέτω και την ημετέραν προσωπικήν τοιαύτην: Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσητε την Υμετέραν Εντολὴν περί της αμέσου απομακρύνσεως του π. Δημητρίου εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα προς δόξαν Κυρίου! Δίκαιον θα ήτο, εάν υπάρχουν καταγγελίαι δια την διάπραξιν αδικημάτων εκ μέρους του, να διεξαχθή τακτική ανάκρισις εις βάρος του και, εάν διαπιστωθούν αδικήματα να επιβληθούν αι αναγκαίαι κυρώσεις εκ μέρους του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου! ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑΝ ΚΑΤΑΦΩΡΟΝ ΑΔΙΚΙΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ!

Εν κατακλείδι επικαλούμαι την Υμετέραν κατανόησιν δια την παρενόχλησιν καὶ διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Κοινοποίησις:

Εις έκαστον των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων-Μελών της ΔΙΣ της 166ης Συνοδικής περιόδου».