Στο υπηρεσιακό Συμβούλιο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, παραπέμφθηκε ομόφωνα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή, το πόρισμα για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, σε δημοτικούς υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, λόγω των διαφορών που υπήρξαν μεταξύ των παραστατικών στοιχείων και των καταμετρηθέντων χρημάτων που προέρχονται από τα παρκόμετρα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όπως έγινε γνωστό, στα παρκόμετρα του Δήμου Βόλου εντοπίστηκε έλλειμμα 41.000 € και ήδη το πόρισμα της διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρίας Μουσκή, βρίσκεται στην Εισαγγελία, με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη.

Η Δημαρχιακή Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, δεν μπήκε στην ουσία του πορίσματος, διότι θεώρησε ότι η ΕΔΕ χρήζει διερεύνησης νομιμότητας, επειδή διενεργήθηκε από υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για αντικείμενο που αφορά την ίδια την υπηρεσία.

Ο νόμος είναι σαφέστατος, τόνισε ο πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος. Όπως ανέφερε, όταν υπάρχει κάποιο παράπτωμα και διατάσσεται ΕΔΕ, αυτός που θα την διενεργήσει πρέπει να είναι ανώτερος από τον κρινόμενο υπάλληλο και να μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο που απασχολείται ο υπάλληλος.

Πηγή: magnesiaNews.gr