Λόγια αγάπης από Ελισάβετ Μουτάφη για τον Κώστα Καζάκο, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών, τον άνθρωπο που όπως λέει θεωρούσε δεύτερο πατέρα της.

«Εγώ πέρα από το σπουδαίος ηθοποιός, σπουδαίος θεατράνθρωπος, μαχητής θα πω ότι ο Κώστας Καζάκος για μένα ήταν δεύτερος πατέρας, δηλαδή τον φώναζα πατέρα, μετά τη συνεργασία μας στη “Βέρα στο Δεξί” και όλα αυτά τα χρόνια και στο θέατρο ήταν δίπλα μου, με συμβούλευε, ήξερα όλη του την οικογένεια, με τον Κωνσταντίνο είμαστε σαν αδέρφια και φίλοι. Σπουδαίος άνθρωπος. Ένας γλύκας. Γλυκύτατος, ένας γίγαντας με τεράστια δύναμη, που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φύγει από ζωή. Δεν μπορούσαμε να το συνδυάσουμε. Ξέρετε για μερικούς ανθρώπους δεν υπάρχει αυτό στο μυαλό μας και στην εικόνα μας» περιέγραψε στο OPEN.

Για την ενέργεια που έβγαζε όντας 86 ετών, παίζοντας στο θέατρο την «Όμορφη πόλη» η ηθοποιός ανέφερε: «Δεν κάναμε μόνο την “Όμορφη πόλη”. Παράλληλα στα 86 του ήταν και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Δηλαδή, έκανε δύο παραστάσεις. Αυτό, δεν μπορώ να το κάνω εγώ. Η δύναμη που είχε πάντα, από τότε που τον γνώρισα (…), τον γνώρισα γύρω στα 75, η δύναμη ψυχής και η δύναμη σώματος που είχε, ήταν κάτι το ασύλληπτο και αυτό φαίνεται από τη ζωή του. Έκανε τρία παιδιά, μετά τον Κωνσταντίνο, δηλαδή, τι να πει κανείς».

«Κρατάω τη μορφή του. Να είναι δίπλα μου. Πήγαμε και στο εξωτερικό μαζί και ήταν δίπλα μου. Ο πατέρας μου με εμπιστεύτηκε σε εκείνον όταν πήγαμε στον Καναδά, που κάναμε τη “Βέρα” στην ομογένεια. Όταν σου κρατούσε το χέρι ο Κώστας Καζάκος ήταν τόσο σφιχτός ο τρόπος που το κρατούσε, που δεν θα πω ούτε λόγια ούτε τίποτα, θα πω μόνο αυτό…» πρόσθεσε.