Συναγερμός σήμανε στην Λαμία καθώς ξέσπασαν δύο πυρκαγιές λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (18/7) με το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής να κινείται ταχύτατα και να προλαβαίνει αμφότερα τα περιστατικά προτού λάβουν διαστάσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, η μια πυρκαγιά ήταν σε υπόγειο σπιτιού στο Σταυρό, όπου κοντά υπήρχε δεξαμενή με υγραέριο και η άλλη στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο νεκροταφείο στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Στην πρώτη περίπτωση, αναφέρει η ίδια πηγή, ο ιδιοκτήτης εκτελούσε κάποιες εργασίες στο υπόγειο και άρπαξαν φωτιά τα ξύλα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έφτασαν οχήματα της ΠΥ από Λαμία, διότι υπήρχε φόβος επέκτασης της πυρκαγιάς και δίπλα υπήρχε δεξαμενή με υγραέριο.

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, Ωστόσο στην κοινότητα υπήρξε μεγάλη αναστάτωση.

Στη δεύτερη περίπτωση, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή της «Ταράτσας» στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε από το σημείο που ανάβουν τα κεριά, όπου υπήρχε και ένα τσουβάλι με κεριά το οποίο λαμπάδιασε. Κι εκεί ήταν άμεση η επέμβαση των πυροσβεστών δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Λαμιέων Κώστας Ξελφούδας, μιλώντας στο lamiareport.gr, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση σε όλα τα συμβάντα και συνέστησε μεγάλη προσοχή σε όλους τους δημότες, αφού και τις επόμενες ημέρες η περιοχή είναι υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές.