Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο χωριό Καμπί, στην βόρεια πλευρά του νησιού, με τις φλόγες να καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Μάλιστα, οι φλόγες ενισχύονται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, όμως μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, αν και οι καιρικές συνθήκες και κυρίως η ισχύς του ανέμου δεν είναι πολύ δυνατή, δεν είναι καθόλου εύκολο να ελεγχθεί η φωτιά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Από πλευράς εναέριας ενίσχυσης ένα Έρικσον προχώρησε σε κάποιες ρίψεις, ωστόσο για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί τα καναντέρ, τα οποία την ίδια στιγμή συνδράμουν στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Νομό Ηλείας.

Κοντά στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται ο Βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Ν. Αρετάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Χρήστος Πάστρας και η Προϊσταμένη Πολ. Προστασίας Μαρία Μουζάκη, ενώ καταφτάνουν και άλλοι εκπρόσωποι αρχών προκειμένου να βοηθήσουν όσο από όπου μπορούν για να περιοριστεί η φωτιά.