Με μία ιδιαίτερη εκδήλωση εγκαινιάστηκαν την Τρίτη 28 Ιουνίου οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στο Γέρακα, από τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, και με την παρουσία των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Θάνου Πλεύρη, Υπουργού Υγείας.

Κόντρα στο ρεύμα της επιχειρηματικής εσωστρέφειας και παρά τις προκλήσεις, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να πραγματοποιεί σταθερά βήματα ανάπτυξης και να επενδύει στην Ελλάδα, ενισχύοντας τόσο το θετικό του αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό του. Η επένδυση στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Γέρακα ύψους 10 εκατ. ευρώ έρχεται να δώσει νέα δυναμική στις εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ και στα προϊόντα που διανέμονται προς το ολοένα και μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αποθήκες με συνολικό εμβαδόν περίπου 9.000 τ.μ., και χωρητικότητα ως και 10.000 παλέτες προϊόντων, ενώ συσκευάζονται και αποθηκεύονται περίπου 500 κωδικοί και προετοιμάζονται για διανομή σε 5.750 φαρμακεία ανά την Ελλάδα. Εκτιμάται δε ότι ετησίως οι παραγγελίες προς το δίκτυο των φαρμακείων θα αγγίζουν τις 60.000. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν επιπλέον και Τμήμα Επικόλλησης ετικετών ΕΟΦ με πέντε γραμμές ετικετοκόλλησης, εκπαιδευτικούς χώρους και αρκετούς βοηθητικούς χώρους, αλλά και άνετα, νέα γραφεία και εξωτερικούς κήπους, προσφέροντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον στους 225 εργαζομένους τους.  

Από αριστερά προς δεξιά οι κ.κ.: κ. Αθανάσιος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ευχαρίστησε τους καλεσμένους και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η επένδυση, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για το διάστημα 2021- 2022, που «έτρεξε» η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές. Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ, επενδύουμε στην Ελλάδα. Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας. Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο ολοκληρωμένο project του επενδυτικού μας προγράμματος, ενώ σύντομα θα έχουμε νεότερα, για την πρόοδο των επόμενων έργων μας. Γιατί η ΒΙΑΝΕΞ θέλει να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα και να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους!».

κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποίησε χαιρετισμό προς τους καλεσμένους και σημείωσε: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ από απεριόριστο σεβασμό στην οικογένεια Γιαννακοπούλου, συνολικά για όσα έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Ως κυβέρνηση, έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μια σημαντική συνιστώσα για την πρόοδο της χώρας μας. Δεσμευόμαστε ότι θε συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που θα βοηθά την άνθιση των επενδύσεων».

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό όπου και ανέφερε: «Η ΒΙΑΝΕΞ μας έχει “συνηθίσει” σε επενδύσεις που δίνουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας. Έχει προσφέρει πολλά στο μεγάλο έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας παράλληλα στη σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος κατ των αναγκών στην ακριτική Ελλάδα. Επίσης, όταν στην Ευρώπη η συζήτηση αφορά την παραγωγή και τα μεγέθη της, χαίρομαι που ελληνικές εταιρείες, όπως η ΒΙΑΝΕΞ, αξιοποιούν το επενδυτικό clawback και διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον ορθολογισμό του clawback, γιατί τελικά όλα γίνονται για το καλό των Ελλήνων ασθενών».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., σημείωσε: «Η επένδυση αυτή αφορά τη διακίνηση και τα logistics κυρίως. Γιατί τελευταία είχαμε αύξηση στα προϊόντα μας και η ανάγκη της διανομής ήταν μεγάλη. Κι εκεί επιλέξαμε να έχουμε ‘στρατηγική αυτονομία’ στη διανομή, έτσι ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τρίτους, να μπορούμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και τέλος να διατηρούμε την πελατοκεντρική μας προσέγγιση. Επιπλέον, το επενδυτικό clawback μας έδωσε ώθηση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρχουν και πιο ευνοϊκοί όροι για όσες εταιρείες επιλέγουν να επενδύουν στην Αττική».

κατά την κοπή της κορδέλας: (από αριστερά προς δεξιά), κ. Αθανάσιος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ

Μετά το πέρας των σύντομων χαιρετισμών, πραγματοποιήθηκε τελετή Αγιασμού από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, ενώ κόπηκε συμβολικά η κορδέλα από τον κ. Γιαννακόπουλο και τους Υπουργούς κ. Γεωργιάδη και κ. Πλεύρη.   

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η στενή οικογένεια του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η Διοικητική Ομάδα του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη με πολυετή προσφορά στον Όμιλο. Επιπλέον, καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και συνεργάτες από τον κλάδο της υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας, της επικοινωνίας, κ.α. 

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Δημόσιας Μέριμνας Αττικής, κ. Ιωάννης Κεχρής,  ο Δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, οι Αντιδήμαρχοι Παλλήνης – Γέρακα, κ.κ. Δημήτριος Καρράς και Δημήτριος Μπαξεβάνης, κ.α.