Όσα συνέβησαν το πρωί όταν ξέσπασε φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρος Τρύφων.

«Στις 8:50 με φωνάζει νοσηλεύτρια ότι ένας ασθενής είναι στην πόρτα και φλέγεται. Πήρα τον έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά. Είπε ότι ακουσε ένα μπαμ. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα» περιγράφει.

Στη Β’ Πνευμονολική επικράτησε χάος. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνου για να μην επεκταθεί η φωτιά, σταμάτησε το ρεύμα. Η συσκότιση δημιούργησε πανικό. Νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς» περιέγραψε.

Όπως είπε ο 79χρονος που βρέθηκε νεκρός ήταν βαριά ασθενής που έπαιρνε πολύ οξυγόνο. «Η έκρηξη εξαέρωσε τον ασθενή που βρέθηκε νεκρός, εξαϋλώθηκε» είπε.

Οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στον θάλαμο είναι ζωντανοί. Ο ένας, 52 ετών φέρει σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, ενώ ο άλλος φέρει πιο ελαφρά τραύματα και νοσηλεύεται σε άλλο κτήριο του νοσοκομείου.