Η έναρξη λειτουργίας της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή είναι γεγονός και η bwin είναι περήφανη για τη σημαντική και πολυεπίπεδη αρωγή της σε ένα έργο πνοής, για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση.

Ευτυχία, ελπίδα, ανακούφιση, συναισθήματα μοναδικά για ένα έργο ζωής που γίνεται πραγματικότητα έπειτα από 19 μήνες εντατικής εργασίας. Το όνειρο ζωής οικογενειών απέκτησε σάρκα και οστά, τα σχέδια έγιναν θεμέλια και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία, των οποίων οι γονείς αδυνατούν πλέον να τους φροντίσουν λόγω της ηλικίας ή και της επιβαρυμένης υγείας τους, έχουν το δικό τους σπίτι. 

Με τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», αποκτούν επιτέλους ένα νέο σπίτι που θα τους προσφέρει όλα εκείνα που χρειάζονται για να αλλάξει η ζωή τους, να αισθανθούν μέρος της κοινωνίας και να έρθουν κοντά με άλλους συνανθρώπους τους: Εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες, είναι μερικά από τα στοιχεία που πλέον θα αποτελούν μέρος της ζωής τους. Στο νέο τους σπίτι θα βρουν μια καθημερινότητα γεμάτη θαλπωρή.

Το τετραώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων πληροί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές για την άνετη και ασφαλή υποστηριζόμενη διαβίωση των διαμενόντων. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» αποτελεί πλέον μια μεγάλη αγκαλιά για τους εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία, ένα έργο ζωής που ολοκληρώθηκε προσφέροντας ανακούφιση στις οικογένειές τους. Παρόλα τα εμπόδια που έφερε η πανδημία, τα έργα συνεχίστηκαν σε πείσμα των καιρών και πλέον, 19 μήνες μετά, οι εννέα συμπολίτες μας έχουν το δικό τους νέο σπίτι. 

Τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου 2022 σε κλίμα συγκίνησης και ικανοποίησης παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και φυσικά των ευεργετών – όπως η bwin– γονέων και φίλων της Στέγης. Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου δήλωσε: «Η Στέγη ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’ χτίστηκε χάρις στην καλή θέληση πολλών ανθρώπων, και χωρίς αυτήν την έμπρακτη και γενναιόδωρη συμμετοχή σε μία τόσο δύσκολη εποχή, απλώς δεν θα γινόταν ποτέ. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους δωρητές, φιλανθρωπικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ένας-ένας και όλοι μαζί, θεμελιώσατε, χτίσατε και εξοπλίσατε τη Στέγη ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’. Πέρα από την οικονομική υποστήριξη που μας προσέφερε η bwin, μας συγκίνησε ιδιαίτερα η δράση της εθελοντικής της ομάδας στη συναρμολόγηση επίπλων και αντικειμένων της Στέγης. Αυτό αποτελεί πραγματική εταιρική κοινωνική ευθύνη». 

Η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλή αρχή στη νέα Στέγη. Μία αρχή που μας έχει δίπλα σας και μαζί σας και όχι πίσω. Στόχος μας, να είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ίδιας κοινωνίας». Υπογράμμισε επίσης «Ανάπηρος δεν σημαίνει και ανήμπορος. Το συμπεριληπτικό μοντέλο για το οποίο εμείς εργαζόμαστε θέλει όλους τους πολίτες ισότιμα μέλη της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο βίντεο από την ανέγερση του έργου καθώς και προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που μένουν πλέον στη Στέγη και των συγγενών τους

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: Μια σπουδαία πορεία με το βλέμμα στο μέλλον!

Από το 1972, όταν και ξεκίνησε το έργο της προς τα παιδιά και τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει προσφέρει έμπρακτη υποστήριξη σε περισσότερες από 4.000 οικογένειες. Άλλωστε, οι γονείς ήταν εκείνοι που πρώτοι άνοιξαν την πόρτα και ίδρυσαν το Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Γνώριζαν καλά πως τα παιδιά τους χρειάζονταν υποστήριξη, κοινωνικοποίηση και ένα περιβάλλον που να τους κάνει να αισθάνονται άνετα, πιο ανεξάρτητα. 

Όλα αυτά τα χρόνια η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή κάνει βήματα μπροστά, αγκαλιάζοντας συνεχώς περισσότερους ανθρώπους. Με την υποστήριξη της bwin, άρχισε από το 2018 να σχεδιάζει το μέλλον και την υλοποίηση του οράματός της για την ανέγερση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για τη δημιουργία ενός αληθινού σπιτιού για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά δεν έχασαν ποτέ τη διάθεση για ζωή.

Η bwin ήταν ένας από τους μεγάλους δωρητές του έργου

Η bwin αποτελώντας έναν από τους καθοριστικούς υποστηρικτές της ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και βρισκόταν στο πλευρό των ανθρώπων του Σωματείου καθ’ όλη τη διάρκεια των σχεδόν δύο ετών της κατασκευής της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν την παράδοση του έργου, η ομάδα εθελοντών της bwin, βρέθηκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» προσφέροντας τις εθελοντικές της υπηρεσίες για τη συναρμολόγηση επίπλων (καναπέδες, καρέκλες γραφεία, τραπέζια, κρεβάτια), καθώς επίσης και την τοποθέτηση, αλλά και καθαριότητα διαφόρων αντικειμένων στη Στέγη. 

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, υπερήφανα συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλαμε και εμείς στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Μέσα σ αυτό το νέο σπίτι εννέα συνάνθρωποι μας με εγκεφαλική παράλυση θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μια καλύτερη καθημερινότητα.»

Εθελοντική δράση ομάδας bwin στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη»

Η επόμενη ημέρα της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη»

Οι εννέα ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία – χάρη και στην υποστήριξη της bwin – μένουν όλοι μαζί σα μία πραγματική οικογένεια στο νέο τους σπίτι πλήρως ενσωματωμένοι και ενταγμένοι στην τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου. Το υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό της Στέγης και συνολικά η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η διαβίωσή τους να είναι ευχάριστη και ασφαλής.

Το κοινωνικό πρόσωπο της bwin

Σταθερά από το 2018, η bwin, βρίσκεται δίπλα το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται. Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της bwin, εντάσσονται στους Στόχους 10: Λιγότερες Ανισότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους. Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: bwincares.gr

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας |

Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα