Έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη πτήση με Έλληνες ομογενείς, που εγκατέλειψαν την Ουκρανία, εν μέσω της ρωσικής εισβολής. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Τρίτης (1/ 3) ενώ τους συνολικά 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μάλιστα, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως «50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες και οι οικογένειες τους φτάνουν τώρα με ειδική ναυλωμένη πτήση από τη Ρουμανία. Μια κοινή επιχείρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών από Οδησσό και Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση φτάνουν εδώ».

«Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία, θα διευκολύνουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να μπουν στη χώρα, σε στενή συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία, ενώ ταυτόχρονα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εισόδου της χώρας και σε κρίσιμους στόχους.