Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Κόκκινο πανί τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα


ΕΛΛΑΔΑ
8:07
10/06/2015
Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία
1
loading

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), για το θέμα της απελευθέρωσης του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα θα «αποβεί εις βάρος τους» καθώς, όπως υποστηρίζουν, «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία». Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν, επίσης, ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

«Όχι άλλη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους», «τα "παιχνίδια" με την αγορά του φαρμάκου δημιουργούν ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση» λένε μεταξύ άλλων οι φαρμακοποιοί.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kats

    Μπα οι φαρμακοποιοί δε μας έλεγαν ότι θα κάνουν τα φαρμακεία τους εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ? Τη έγινε τώρα ρε παιδιά?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει