Υποκινητές, εντός και εκτός φυλακών, βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις στις φυλακές όλης της χώρας, που υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα, εκτιμά ο Χάρης Καστανίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για ανθρώπους που ενδιαφέρονται τα πράγματα στις φυλακές να μένουν στάσιμα και έριξε ευθύνες σε όσους δημιουργούν συνθήκες κρίσης, με στόχο, όπως είπε μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις φυλακές Κέρκυρας, Γρεβενών, Πάτρας και Κορυδαλλού (από το σύνολο των 33 φυλακών), όπου αρκετοί κρατούμενοι ξεκίνησαν την αποχή από το συσσίτιο.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο για τη βελτίωση της ζωής των κρατουμένων στις φυλακές, ο Χάρης Καστανίδης ανέφερε πως για το σκοπό αυτό προχώρησε στη σύναψη σειράς συνεργασιών με πανεπιστημιακούς φορείς, (νοσοκομεία κλπ) και αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών στις φυλακές της χώρας. Ήδη, ψυχίατροι και άλλες ειδικότητες ιατρών έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις στις φυλακές και εξετάζουν κρατουμένους.