Έντονη είναι η πτώση της θερμοκρασίας που έφερε και στην Αττική η κακοκαιρία Διομήδης η οποία πλήττει τη χώρα μας καθώς το θερμόμετρο δείχνει μόνο λίγους βαθμούς Κελσίου πάνω από το μηδέν.

Οι πολίτες που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (12/1) στο κέντρο της Αθήνας έδειξαν να νιώθουν για τα καλά το κρύο καθώς τα μακριά μπουφάν, τα κασκόλ, οι σκούφοι αλλά και τα γάντια είχαν την τιμητική τους.

Κακοκαιρία Διομήδης: Έρχονται χιόνια στην Αττική

«Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού της Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς – ημιορεινούς όγκους» υπογραμμίζει.

Ο μετεωρολόγος σημειώνει επίσης πως «συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο».

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας: