Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη (23/12) οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ οι οποίοι από τις 10:30 πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ στη σχετική της ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι θέμα αρχής, αλλά και ύπαρξης, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος».

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) έχει κηρύξει 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκέντρωση υπουργείο Εργασίας

Ο e-ΕΦΚΑ κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους – «Παράνομη και καταχρηστική η απεργία»

Μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε ως παράνομη η απεργία που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή της και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κάλεσε όσους υπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργία «να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει 2 ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Όσοι θα απεργούσαν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!»

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ που συμμετέχουν στην κινητοποίηση έχουν εκτυπώσει χαρτιά στα οποία γράφουν τα κάλαντα για τον Κωστή Χατζηδάκη.

«Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε, στον Χατζηδάκη ήρθαμε τα κάλαντα να πούμε. Κυρ υπουργέ σου ευχόμαστε ποτέ να μη λυγίσεις και όλα το Δημόσιο μεμιάς να ξεπουλήσεις» γράφουν.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Λίγο μετά τις 11:30 οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία του ΕΦΚΑ που βρίσκονται στην Ακαδημίας.