Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου μετά την υπόθεση της διαρροής στο διαδίκτυο και σε σαιτ ερωτικού περιεχομένου βίντεο και φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές εν αγνοία της, με την κοπέλα να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1 και όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το βράδυ της Πέμπτης (16/12), οι Ράδιο Αρβύλα έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου και έχουν καταθέσει αγωγή με την οποία ζητούν την αποκατάσταση της ζημιάς και της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι προσωπικά όσο κι η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα κι ο Αντώνης Κανάκης ως δημιουργός της.

Ανοίγουν στόματα – Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

Μία πρώην εργαζόμενη της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» με μία μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί τους βασικούς συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα», ότι γνώριζαν εδώ και χρόνια για τον τρόπο που πιεστικά και με απρέπεια προσέγγιζε τις γυναίκες ο πρώην συνεργάτης τους.

«Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς. Δεν ξέρω λοιπόν να σας πω αν ήξεραν για τις παράνομες πράξεις του, μπορώ όμως σίγουρα να σας πω ότι ήξεραν για τις “νόμιμες” και τις φανερές. Αυτές που στην καθημερινότητα γίνονται ανεκτές, εν μέσω αστείων, με βλέμματα που κάνουν πως δε βλέπουν και με σκέψεις τύπου “Έλα μωρέ, έτσι είναι ο Στάθης”. Με ανοχή, λοξές ματιές και σιωπηλή συγκάλυψη, έτσι συνέπλεαν με το γυμνοσάλιαγκα οι υπόλοιποι. Αναγνωρίζω τις καλές τους προθέσεις εν γένει, αλλά το σύννεφο από το οποίο δείχνουν να έπεσαν, όχι» ανέφερε.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Θέλω να σε ξεμοναχιάσω» – Νέα καταγγελία με μηνύματα που φέρεται να έστελνε ο παρουσιαστής

Άλλη μια καταγγελία για τον Στάθη Παναγιωτόπουλου που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, μια γυναίκα, ελεύθερη επαγγελματίας η οποία δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, επικοινώνησε με τον σταθμό για να μεταφέρει τη δική της εμπειρία.

Ο παρουσιαστής, φέρεται να έστελνε μηνύματα και σε αυτήν την γυναίκα τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία της παρενόχλησης.

Αυτά είναι τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Όπως υπογράμμισε η δημοσιογράφος, την πρώτη λέξη του μηνύματος δεν μπορεί να τη διαβάσει γιατί είναι χυδαία. « …Με το μαγιό που φοράς. Θες να βρεθούμε; Τι υπέροχος κ…ς» φέρεται να έγραψε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κοπέλα δεν του απάντησε, θεωρώντας πως ο παρουσιαστής δεν θα σταματήσει. Το 2018 ο παρουσιαστής φέρεται να τής έστειλε: «Έλα από το σπίτι να σου μαγειρέψω και να σε περιποιηθώ».

Όπως υπογράμμισε η δημοσιογράφος, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος φέρεται να έστειλε τα συγκεκριμένα μηνύματα ενώ ήταν σε σχέση με τη γυναίκα η οποία τον έχει καταγγείλει για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών.

Το 2020, ο παρουσιαστής φέρεται να στέλνει ξανά μήνυμα στη γυναίκα και να γράφει: «Πού είσαι, θέλω να σε ξεμοναχιάσω. Πρέπει να με καταλάβεις».

Ένα χρόνο μετά, ο παρουσιαστής φέρεται να έστειλε ξανά μήνυμα στην συγκεκριμένη γυναίκα να έγραψε: «Θα σου μιλήσω ειλικρινά γιατί φλέγομαι από επιθυμία εδώ και χρόνια. Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς. Είσαι το μεγάλο μου απωθημένο. Χρόνια τώρα έχω … άπειρες φορές στο μπάνιο με την σκέψη σου. Μου αρέσεις πολύ με τα ρούχα που φοράς. Σκέφτομαι το κορμί σου με τα εσώρουχα που φοράς. Στείλε μου φωτογραφία με τα εσώρουχα».

Τι εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αυστηροποίηση της ποινής για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική ζωή.

Έως τώρα, το αδίκημα τιμωρείται ως πλημμέλημα με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τη φυλάκιση έως πέντε έτη. Εφόσον μετατραπεί σε κακούργημα, θα τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον πέντε ετών.

«Μετά από αυτά τα συμβάντα μπορούν να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν οι κοπέλες που είχαν αυτή την αντιμετώπιση. Αυτού του είδους τα βιντεοσκοπικά υλικά, δεν μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να φύγουν ποτέ από το διαδίκτυο. Υπάρχει υπόθεση που χειρίζομαι που μετά από 6 χρόνια ακόμα προβαίνουμε σε ειδήσεις, προκειμένου να κατέβει υλικό και να διωχθούν οι δράστες», είπε η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Κυρίως είναι γυναίκες που είχαν σχέση, και γυναίκες που είχαν δώσει τη συναίνεσή τους για καταγραφή των προσωπικών στιγμών, αλλά όχι για ανάρτηση. Ακριβώς επειδή το διαδίκτυο είναι τεράστιο, υπάρχει πληροφόρηση από φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα», εξήγησε η ίδια.

«Είναι πολύ δύσκολο για μια κοπέλα να μιλήσει στο περιβάλλον της, υπάρχει θέμα αυτοενοχοποίησης, όμως το πρόβλημα το έχει ο δράστης και όχι το θύμα», τόνισε η κ. Κατσούλα.

Πρέπει να λειτουργούμε προστατευτικά. Πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε. Σημαντικό είναι και ο νομοθέτης να μπορέσει να μας βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε η ίδια κλείνοντας.