Πεπεισμένοι πως η Βίκυ Σταμάτη δεν τριγυρνούσε όλο το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους, ούτε έμεινε σε κάποιο παγκάκι είναι στην Ασφάλεια και για τον λόγο αυτό ψάχνουν τον άνθρωπο που την φιλοξένησε τις ώρες της ελευθερίας της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν θυμίζει έναν άνθρωπο που παρέμεινε για περίπου 24 και πλέον ώρες στο δρόμο και θεωρούν δεδομένο πως φιλοξενήθηκε (έστω ακόμα και για λίγες ώρες) σε κάποιο σπίτι.

Σε αυτή την κατεύθυνση «βοηθάει» και το γεγονός πως την περασμένη Τρίτη η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε στο δωμάτιό της στο Δρομοκαϊτειο την επίσκεψη μιας γυναίκας, το όνομα της οποίας δεν καταγράφηκε στα βιβλία επισκεπτών του Ιδρύματος.

Οι Αστυνομικοί πιστεύουν πως αυτή έδωσε στην Βίκυ Σταμάτη πιθανότατα το κλειδί με το οποίο άνοιξε την μπαλκονόπορτα του δωματίου της και το έσκασε το βράδυ της Τετάρτης, έδωσε «συμβουλές» στην Βίκυ Σταμάτη, ως προς το πώς να αντιδράσει μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή της, αναλόγως με το ποια θα ήταν αυτή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ήδη οι Διωκτικές Αρχές βρίσκονται στα ίχνη μιας μυστηριώδους γυναίκας το όνομα της οποίας είναι Νίκη και που όπως είναι φυσικό, πλέον, αναζητείται προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.