Παρορμητική και λανθασμένη χαρακτήρισε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι γελοιότητες τα όσα ακούγονται περί οργανωμένου σχεδίου.

«Όταν την είδα ένιωθε ανακουφισμένη που ήταν στα χέρια της αστυνομίας και των εισαγγελέων. Επιχείρησε μια φυγή παρορμητικά και λανθασμένα. Στην κατάθεσή της δήλωσε ότι έφυγε μόνη της. Δεν είχε καμία βοήθεια και αυτό αποδεικνύεται και από τα τραύματα που έχει στο σώμα της και τα οποία εξετάζονται από ιατροδικαστή» τόνισε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Λειτούργησε παρορμητικά και κάτω από το βάρος της απόρριψης της αίτησής της επειδή νόμιζε πως θα κάνει Πάσχα με το παιδί της. Όσα ακούγονται περί οργανωμένης απόδρασής είναι γελοιότητες. Το Δρομοκαΐτειο έχει πολλά μέρη διαφυγής. Δεν έχει κάτι το περίεργο η όλη ιστορία. Μπορεί να φύγει μόνη της αλλά η αστυνομία θα ψάξει για το αν έχει συνεργό. Το λουκέτο ήταν ανοιχτό απ’ ότι ξέρω» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Την είδα πολύ καταβεβλημένη. Δεν είχε καθαρό μυαλό. Η προσμονή της για την ελευθερία την έκανε να λειτουργήσει παραβατικά. Ένας ασθενής έφυγε από τον χώρο νοσηλείας του. Έτσι πρέπει να το δείτε και μόνο έτσι θα έχετε όλη την εικόνα».

Τέλος ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Αλέξη Κούγια από την υπεράσπιση της κ. Σταμάτη: «Σέβομαι σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο τον Αλέξη Κούγια. Μέχρι και χθες ήμασταν μαζί στην υπεράσπιση της κ. Σταμάτη. Το τι πρόβλημα έχει με εμένα ο κ. Κούγιας είναι δικό του θέμα. Εγώ δεν πρόκειται να μπω σε μια κουβέντα που κάνει κακό στην υπεράσπιση του εντολέα μου».