Σε πυρετώδεις ρυθμούς βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη δεύτερη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο την Κυριακή (5/12).

Όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ ο Ποντίφικας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης 10 λεπτά μετά τις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το ΚΥΤ Μαυροβουνίου.

Από εκεί ο πάπας Φραγκίσκος θα στείλει μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των εθνών, συμφιλίωσης μεταξύ των λαών, και ενότητας και θα τελέσει την προσευχή Angelus, ενώ παιδική χορωδία αποτελούμενη από παιδιά που διαμένουν στο ΚΥΤ θα ψάλει ύμνο.

Μετά θα επισκεφθεί δύο οικίσκους όπου διαμένουν δύο οικογένειες που έχουν αιτηθεί άσυλο.

Ήδη στο ΚΥΤ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες υποδοχής. Θα τοποθετηθεί μια μεγάλη τέντα όπου θα είναι οι καθήμενοι προσκεκλημένοι, 200 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων 47 στον αριθμό καθολικοί πρόσφυγες.

πάπας Φραγκίσκος

Ποιοι θα τον υποδεχθούν

Τον πάπα Φραγκίσκο θα υποδεχτούν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης.

Το 2016 είχε επισκεφθεί ξανά τη Λέσβο και προσέφερε άσυλο σε 12 Σύρους. Αυτή τη φορά θα πάρει μαζί του πρόσφυγες από την Κύπρο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

  • 9:15 – Αναχώρηση αεροπορικώς για Μυτιλήνη
  • 10:10 – Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης
  • 10:45 – Επίσκεψη στους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus.
  • 12:15 – Αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα