Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας από απλήρωτους εργαζομένους

Αύριο ή τη Δευτέρα θα αποδοθεί ποσό μίσθωσης προς τη ΝΕΛ


ΕΛΛΑΔΑ
17:14
26/03/2015
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας από απλήρωτους εργαζομένους
loading

Τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν κατακλίσει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΝΕΛ και της VENTOURIS LINES ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από τις εταιρείες τους.

Ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πληρωμάτων και σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «όχι μόνο θα πρέπει να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των ναυτικών αλλά και να δοθεί νομοθετική λύση για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας της αφερεγγυότητας της πλειονότητας των ναυτιλιακών εταιρειών στον χώρο της ακτοπλοΐας».

Σημειώνεται, ότι μετά από συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θεόδωρος Δρίτσας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα εκταμιεύθηκε ποσό 1.061.666,81 ευρώ για την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, υπέρ της εταιρείας «ΝΕΛ ΑΕ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την παρακράτηση υπέρ του Δημοσίου, η ΝΕΛ προβλέπεται να εισπράξει το ποσό των 743.166,77 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και τη ΔΟΥ πλοίων. Η απόδοση των χρημάτων προς την εταιρεία αναμένεται να γίνει αύριο το μεσημέρι ή τη Δευτέρα το πρωί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει