Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία

Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης


ΕΛΛΑΔΑ
18:12
11/03/2015
Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία
2
loading

Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ύστερα από εξέταση τεχνικών θεμάτων, που συνδέονται με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ προτείνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Αθήνας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar n1K0SsT

    Οι δημοτικοί αστυνομικοί ήταν ουσιαστικά τροχονόμοι για κλήσεις χωρίς ιδιαίτερες αρμοδιότητες πέραν του να βολεύονται μερικές εκατοντάδες ακόμη. Παρ'όλα αυτά όταν διαλύθηκε η δημ. αστυνομία αρκετοί επανδρώσαν την αστυνομία άρα μπορούσαν να προσφέρουν πιά με αυξημένα καθήκοντα που ήταν βελτίωση. Τώρα στα πλαίσια του "εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης" προσλαμβάνουμε λες και δεν υπάρχει αύριο και στήνουμε τον κομματικό μας στρατό, όπως όλοι οι προηγούμενοι δηλαδή. Θα μου πείτε ότι αποδεσμεύουν αστυνομικούς απο τη φύλαξη VIP και το θεωρώ σωστό και άγιο και μπράβο τους, αλλά προβλέπω να είναι η ίδια ιστορία με τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Πολύ ντόρος και στο τέλος με δεκαπέντε αστερίσκους εξαιρέσεις.

  2. avatar ALPHA

    Θα προσφέρουν κανένα έργο ή θα αστυνομεύουν κι αυτοί ξανά μέσα από τα γραφεία τους όπως η ΕΛ.ΑΣ χωρίς να βλέπουν τίποτα; Γιατί, αν είναι να γίνει αυτό, δεν τους χρειαζόμαστε/

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει